Centrul de Cercetare in Protectie Radiologica

Cercetare - dezvoltare

 

Educatie si instruire

 1. Specializari
  1. Detectia radiatiilor cu detectorii TL
  2. Spectrometrie &gamma
  3. Dozimetrie si radioprotectia personalului expus profesional
  4. Dozimetria 222Rn
 2. Cursuri online
  1. Introducere in Fizica Nucleara Relativista
  2. Protectie radiologica

 

Specializare

 1. Dozimetria in energetica nucleara
 2. Cercetare medicala radiologica: diagnostic si tratament
 3. Control nedistructiv cu radiatii

 

Promovare

 

 

 

Dotare IT/software

 

Din punct de vedere tehnic si informatic, Centrul poseda dotari de ultima ora in ceea ce priveste unitatile de calcul si de comunicatii. Unitatile de calcul sunt impartite in doua segmente diferite, segmente ce asigura utilizatorului ocazional accesul la o platforma comuna de utilizare prin intermediul sistemelor de operare Microsoft(R) VIsta respectiv Ubuntu Linux astfel incat utilizatorul poate efectua pe langa operatiuni curente de secretariat si management al activitatilor si activitati mult mai specializate cum ar fi modelare si simularea fenomenelor ce urmeaza a fi studiate. Acest segment de retea contine un total de de 16 Computere desktop, fiecare bazat pe un procesor cu tactul de 1.8 GHz care functioneaza cu magistrala pe 64 de biti fiecare fiind dotat cu 2 Gb RAM. Din motive ergonomice, toate sistemele poseda un monitor LCD de 19' Wide respectiv tastatura si mouse ergonomice. Ergonomia se reflecta si in unitatile centrale de calcul, fiecare astfel de unitate posedand un ecran LCD ce prezinta starea sistemului si un panou frontal ce asigura accesul la jack-urile pentru casti si microfon si doua porturi USB.
Al 2-lea segment, formeaza un sistem de calcul distribuit, sistem ce formeaza un cluster. Acest segment este asigurat cu surse de alimentare (UPS-uri) care asigura un timp de functionare de 2 ore in situatia in care alimentarea cu tensiune este intrerupta. Si acest sistem functioneaza pe 64 de biti, el beneficiind de un total de 10 CPU si 8 Gb RAM disponibili pentru rularile costisitoare din punctul de vedere al resurselor tehnice.
Reteaua Centrului are 2 tipuri de acces, pentru statiile din interiorul centrului accesul la retea este asigurat prin intermediul unei retele Gigabit iar pentru prezentari si conferite exista si o retea wireless cu capabilitati 802.11 b/g.

 

Autentificare

Login
Parola

Recuperare parola

 

Acces la materiale

Materialele din rubrica "Cercetare-dezvoltare" si "Promovare" se pot accesa fara autentificare.

Toate materialele din rubricile "Educatie si instruire", Specializare" se pot accesa daca aveti un cont de autentificare.

Detalii inscriere »

Creeza cont nou »